HD- og AD-resultater for Alva

Alva har HD = A og AD = 0. Vi er så stolte. Nu er Alva avlsgodkendt. Kravet er øjenlysning, HD-status og DNA-test for prdc/PRA, det har hun nu. Derudover har hun pompes- og AD-status. Alt sammen med flotte resultater.

Alle de hunde, som blev røntgenfotograferet i Rødding sidste fredag, fik nogle gode resultater, så stort tillykke til Kennel Finda.

HD AD

KTH-guld

Alva har været til prøve i KTH (kørekort til hund) niveau guld, hun har bestået bronze og sølv.

Det begyndte at regne, da prøven begyndte. Første disciplin var at gå pænt i en snor (med slap line) på en strækning på 400-500 meter. Vi har prøvet det så mange gange før, men denne gang ville hun ikke gå pænt. Hun syntes, det var rigtig træls at få regn i ørerne, så hun trak en del i snoren, og jeg havde svært ved at få kontakt med hende. Godbidderne var hun fuldstændig ligeglad med. Hendes hale hang slapt ned, og man kunne se, at hun ikke syntes, at det var særlig sjovt.

Bagefter skulle hun efterlades i 3 minutter, hvor hun stod bundet, og jeg gik ud af syne, UDEN at begynde at hyle eller gø. Hun skulle også holdes af en “fremmed”, mens jeg gik ud af syne. Begge discipliner gik fint, hun satte sig bare ned og ventede. Disse tre øvelser foregik i centrum af Horsens. Resten af øvelserne foregik på DKK Kreds 5s træningsplads, hvor der er mere kontrollerede forhold. Man kunne se, at hun livede op, da vi kom til træningspladsen, selvom det ikke er der, vi plejer at træne. Halen kom op, og hun var mere “tændt”.

Her foregik indkald uden line (jeg gik 10 meter væk og kaldte Alva til mig, og vi gik sammen – uden line – 25 meter), det klarede hun med bravour.

Øvelsen “At sende hunden i seng” klarede hun også fint. Det har ellers været den øvelse, hun sidst har tilegnet sig, men vi har øvet og øvet den, og til sidst gjorde vi det på hestenes mark, hvor der var flere forstyrrelser.

unnamed

“Omgængelighed ved mad” gik ud på, at jeg skulle lægge en tyggepind foran hende, som hun først måtte tage, når jeg sagde til, derefter skulle jeg tage den fra hende, uden hun sagde noget til det. Det kunne hun også.

De sidste øvelser var, at hun skulle blive liggende på stedet i 2 minutter, mens jeg gik 10 meter væk. Undervejs skulle jeg gå ud af syne i et kort øjeblik. Og at jeg skulle kunne dække hende af fra 10 meters afstand. Det kunne hun begge dele.

Inden prøven var forbi, blev jeg stillet 10 spørgsmål om hundeejerens pligter og ansvar, hvor mindst 8 skulle besvares korrekt.

Alva og jeg bestod ikke prøven, da vi bestod ikke den første disciplin:”spadseretur på fortov”.

KTH guld

Vi var ikke de eneste, som ikke bestod. Vi var 10-11, som var til prøve, og der blev kun uddelt 3 certifikater, alle i bronze. Milla, den anden finske lapphund, som også var til prøve i guld bestod heller ikke. Det var, fordi hun ikke ville lægge sig, når hun blev “sendt i seng”. Så Milla og Alva skal starte igen til KTH-guld, som starter sidst i marts.

 

Besøg hos Kennel Finda

Efter alle sundhedsundersøgelserne blev vi inviteret med hjem til Birte og Svend Åge. Troya har lige fået hvalpe med Finda Rusty som far, de var så skønne. Qora og Alva fik lov at ræse i en af de store indhegninger først sammen med Finda Anton “Teddy” – Alvas kuld bror -, og bagefter sammen med Finda Piirlo. Det nød de. Klokken var næsten halv ti, da vi satte næsen hjemad.

6 5 4 3

Min lille bjergged

Min lille bjergged

1

Sundhedsundersøgelser

Kennel Finda havde arrangeret en stor sundhedsundersøgelsesdag hos dyrlægerne i Rødding. Der var tilmeldt 14 hunde, alle med tilknytning til kennelen.

Qora skulle kun øjenlyses, da det er mere end 2 år siden, hun fik det gjort sidst (det er ikke noget krav, at hun allerede skulle have gjort det igen), og hun blev øjenlyst uden bemærkninger.
Qora øjen

Alva skulle både øjenlyses, HD- og AD-røntgenfotograferes, dvs. hun skulle i fuld narkose. Øjenlysningen var lige så fin som Qoras, altså uden bemærkninger. Så venter vi spændt på at få HD- og AD-resultatet. Dyrlægen sagde, at Alva havde meget pæne hofter, men det er afdelingen for Veterinær Billeddiagnostik ved KU/SUND, som skal vurdere billederne.

 

Alva øjen

Alle 14 hunde blev øjenlyst uden bemærkninger, så det var en stor dag for alle ejerne og Kennel Finda.

Øjenlysning Kennel Finda