Ebeltoft

I juleferie gik turen til Ebeltoft. Vi havde taget Jaava med og ladet de to store hunde blive hjemme.

Først gik vi en strøgtur, hvor Jaava fik klap og kæl af en masse mennesker. Bagefter kørte vi til Boeslum Strand, hvor hun blev sluppet løs, og det gik så fint, hun kom hver gang, vi kaldte.

 

Juleaften

Tre dejlige julehunde:

Jaava

Julegåtur

Vi havde alle tre hunde med til lapp-gåtur ved Egå Engsø. Det var et skønt, meget koldt vejr. Den største overraskelse var, at Bossu fra vores kuld i år også deltog. Det var så dejligt at se ham igen. Vi har ikke set ham, siden han flyttede hjemmefra. Det så ikke ud til, at han kunne genkende Qora eller os, men en flot fyr er han blevet.

Kreds 5´s juleskue

I går gik dagen med udstilling, og i dag var der skue i kreds 5, hvor jeg træner. Skuet var i Billund, og Jaava var tilmeldt, som den eneste lapphund. Hun skulle ind som nummer 65 i sin ring, så vi tog først afsted efter kl 11. Da vi ankom, var de ikke kommet så langt i den ring, Jaava skulle i. Jeg var lidt utålmodig, da vi skulle være til fødselsdag i Horsens kl. 18.30. Jeg havde tilmeldt Jaava, fordi jeg selv ville prøve at handle hende, og jeg vidste, at der ikke ville være mange lapphunde tilmeldt til skuet.

Jeg kunne høre, at flere racer begyndte at blive flyttet til en anden ring. Finsk lapphund var en af dem. Jeg sagde, at jeg havde lidt travlt og nok blev nødt til at trække Jaava. Jeg blev tilbudt at komme først i ringen af de hunde, som blev flyttet. Alligevel blev hun først bedømt kl. 14.25. IT-systemet var nede, så det blev skrevet i hånden. Dommeren var helt vild med Jaava og sagde, at jeg havde en skøn hund med gode proportioner, og at det var ærgerligt, at jeg ikke kunne nå at komme i store ring med hende. Jaava fik SL og en rigtig fin kritik: 20 uger gammel. Sød feminin tæve. Korrekt bid. Smukke øjne, hvor farven matcher pelsen. Velansatte øren. Stærk hals. Velvinklet for. Gode benstammer. Fine poter med tæt sluttede tæer. Udmærket forbryst for alderen. Smuk overlinie. Stærk kryds. Muskuløse lår. velansat og velbåren hale. Bevæger sig fint for alderen. Fin pels og farve. Dejligt temperament. En lovende baby.

Det gik rigtig godt at handle hende selv. Hun løb og stod helt perfekt. Jeg er så stolt af min lille hund.