Vi har fået hvalpe

Onsdag den 25. maj fødte Duuri sine hvalpe: 5 tæver og 2 hanner. 💙❤️❤️❤️❤️💙❤️

Der er en lys brun og 4 sorte/sort vildtfarvede tæver, og en sort vildtfarvet og en chokoladebrun han.

Den første hvalp blev født kl. 18.35 og den sidste kl. 20.41. Det var en hurtig og let fødsel, og Duuri gjorde det så godt.

Den syvende hvalp var en dejlig overraskelse, da vi ved skanningen kun kunne se seks.

Ny hvalp

 

Jeg har været på Bornholm hos Kennel Kaunis Unelma for at hente en hvalp til flokken. Denne gang en han. Han skal bo sammen med Alva i Aalborg hos min datter, Marie, og hendes kæreste, Anders.

Så kom hvalpene

Cábbá har født seks skønne hvalpe. Tre af hvert køn. Det var en lynfødsel, som tog tre timer, fra første til sidste hvalp var født. Cábbá klarede det så fint. Og hun er en meget omsorgsfuld mor.

Sija har født

Så fik Sija sine hvalpe: fire tæver og tre hanner, to tæver og to hanner er sort vildtfarvet, de andre er sorte med aftegn. Mor og børn har det godt, og hun passer dem så fint. Alle hvalpene er reserveret.

Eksteriørbedømmelse

Fire af “mine” hvalpe fra D-kuldet (Dolla, Duuri, Morten (Dássu) og Darvi) og Chappe (Cáhppe) fra C-kuldet er blevet eksteriørbedømt. Da der ikke i disse covid-19 tider er udstillinger, har dette været et rigtig godt alternativ. Bedømmeren, Annette Bystrup, var rigtig god til at forklare, hvad hun så efter. De fik alle en rigtig god (mundtlig) kritik med excellent og anbefalet til avl 😊

Første parring

Sija var rigtig glad for Tuuli, og det så ud som om, at det var gengældt. Han forsøgte nogle gange at bestige hende, men hun flyttede sig hver gang og ville lege.

Efter en halv time lykkedes det, og de sad sammen i 13 minutter.

Vi springer i morgen over og prøver igen mandag den 28.

Sijas anden progesterontest

Så var vi afsted igen for at få målt Sijas progesteronniveau. Det er kun to dage siden, vi sidst fik gjort det, men dyrlægen har lukket i fire dage, og jeg turde ikke vente til på mandag. Og det var godt, at vi fik det gjort. Det var på 1,97 ng/ml, så hun kan allerede være højløbsk 2. juledag. Dyrlægen spurgte, om vi ville have hende testet den 26., men så bliver det i vagten, da de først åbner igen den 28. Torben og jeg blev enige om, at vi vil tage afsted den 26. om eftermiddagen, og så håbe, at parringen lykkes.