Sondefodring

Onsdag, da hvalpene var 5 dage gamle, troppede vi op hos Dyrlægegruppen Frijsenborg, som vi bruger til reproduktion, fordi alle hvalpene havde tabt sig siden fødslen.

Dyrlægen så hvalpenes vægtskema og sagde med det samme, at der skulle sondefodring til, da morhunden ikke producerede nok mælk. Hun så også helst, at de slet ikke suttede ved hende, da de brugte for mange kræfter på det. Vi blev oplært i sondefodringen af en meget kompetent sygeplejerske. Så hver  anden time hele døgnet, skulle vi sondefodre. Efter et par dage måtte der gerne gå 4 timer om natten, så vi kunne få lidt sammenhængende søvn. Dette har vi nu gjort i 14 dage. Allerede det første døgn tog de mellem 20 og 30% af deres kropsvægt på. Jeg har heldigvis haft besøg af Ellen (datter af en hvalpekøber), som har hjulpet med sondefodringen, da Torben har været på arbejde.

De har næsten alle tredoblet deres fødselsvægt, selvom de tabte sig meget i starten, og de er en meget aktiv flok. Vi har ladet dem sutte ved Alva, da jeg ikke vil berøve dem eller hende det. Hun rengør dem sammen Qora, som er den eneste af vores hunde, der har fået lov af hende at komme med i hvalperummet. Alva er stadig ikke helt på toppen. Hun er begyndt at spise, det hun skal, men er stadig meget træt. Dette er hendes 3. kuld, og hun skulle heller ikke have haft flere hvalpe, da hun får store kuld. Hun har fået hhv 7 og 8 hvalpe før, som hun har opfostret uden problemer. 
Vi har lige været til dyrlægen igen, og der må nu gå tre timer imellem hver fodring. De skal sondefodres fuldt ud en uge endnu, og der skal suppleres med sonden til de er seks uger. 
Det har været et meget hårdt forløb, som jeg ikke håber at opleve igen, men det er det hele værd, når jeg ser på den livlige flok.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *